Nelson Veras
Nieuws

Jazzgitarist Nelson Veras versterkt het docententeam van KCB

Nelson Veras

Vanaf het academiejaar 2024-2025 verwelkomt het Koninklijk Conservatorium Brussel de Jazzgitarist Nelson Veras.

Geboren in 1977 in Brazilië, ontwikkelde Nelson Veras een unieke stijl die klassieke gitaar, hedendaagse jazz en zijn Braziliaanse roots mengt. Op 14-jarige leeftijd verhuisde hij naar Frankrijk en maakte meteen indruk met een optreden met Pat Metheny. Op 16-jarige leeftijd richtte hij zijn eerste band op en trad hij op op festivals zoals Jazz in Marciac en het Nice Jazz Festival. Hij speelde ook met prominente muzikanten zoals Michel Petrucciani en Aldo Romano.

In 1998 won Veras de 'Premio Visa of Brazilian Music', en in 2001 speelde hij met Lee Konitz en Gary Peacock in een eerbetoon aan Michel Petrucciani. Zijn debuut solo-CD werd in 2003 uitgebracht op Label Bleu, gevolgd door samenwerkingen met Steve Coleman's Five Elements en solo- en trio-opnamen op Beejazz.

Veras werkte samen met een indrukwekkende lijst van artiesten, waaronder Richard Galliano, Manu Katché, Tomasz Stanko, en Billy Cobham. Hij heeft wereldwijd talrijke workshops gegeven en was docent aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris (CNSM).

Lees de volledige biografie van Nelson.

Zijn website vind je hier.

Deel dit