Jazz Drums
bachelor of master in de Kunsten

Jazz Drums

Welkom aan het Koninklijk Conservatorium Brussel!

Met een Bachelor en Master in Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel kan je heel wat kanten uit. Of je nu terecht komt in een internationaal gerenommeerd orkest of ensemble of je gaat iets helemaal anders doen met je diploma, onze opleidingen zijn de ideale voorbereiding voor een schitterende toekomst.

Het KCB legt zijn focus op de brede artistieke vorming van ieder individu. De lessen zijn dan ook veel meer een interactie tussen docent en student door het klein aantal studenten per klas. Door de talrijke orkestproducties die we elk jaar spelen doen we ook ervaring op voor in onze latere carrière. Hierbij voeren we de grootste werken in de muziekgeschiedenis uit, iets wat later goed van pas zal komen. 

 

Joachim KCB 2022
Joachim
Student muziek

Kwaliteitsvol onderwijs

Erasmushogeschool Brussel streeft kwaliteitsvol onderwijs na en ontwikkelt haar opleidingen voortdurend om te voldoen aan (inter-)nationale kwaliteitskenmerken. EhB zet maximaal in op het ontwikkelen van een kwaliteitscultuur en hanteert haar eigen kwaliteitsregie als fundament voor kwaliteitsvol onderwijs.

Verschillende instrumenten garanderen het versterken en borgen van de onderwijskwaliteit van deze opleiding:

De website opleiding in cijfers van de Vlaamse overheid geeft informatie over het profiel van deze opleiding zoals wie deze opleiding volgt, hoelang studenten erover doen om hun diploma te behalen, etc.

Lees meer over de kwaliteitsborging binnen EhB.

Je vakken

Het onderwijs staat nooit stil, net zoals de wereld om ons heen. 
We passen onze curriculumtabellen stelselmatig aan, zodat ons aanbod steeds actueel blijft en aansluit bij nieuwe ontwikkelingen.
De meest actuele versie van jouw vakken kun je hier terugvinden.
Je vakken @ KCB

Meer informatie over je vakken kun je ook vinden op de website van EhB.

Je docenten

Om je talent ten volle te kunnen ontwikkelen heb je natuurlijk een docent nodig die je op de juiste manier kan helpen en uitdagen om de beste versie van jezelf te worden. Onze docenten komen van over heel de wereld en hebben jarenlange ervaring op het podium en als lesgevers.

Heb je specifieke vragen voor je docent voor je inschrijft voor de toelatingsproeven? Wil je graag al even met je docent afspreken voor je de grote stap zet? Hieronder krijg je een overzicht van de docenten en hun contactgegevens.

Begeleiding
Pieter Bast

Pieter Bast

Docent Jazz Drums

Pieter Bast (27 april 1964), studeerde in 1988 af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam als Docerend – en Uitvoerend Musicus Geïmproviseerde Muziek.

Van 1985 tot 1988 leidde hij met succes zijn eigen kwintet “ PB – 5 “, waarmee hij verschillende prijzen won, o.a. in 1986 de eerste prijs van het NOS – Meervaart Jazzfestival in Amsterdam en tevens de solistenprijs. Vanaf 2012 is Pieter Bast weer actief als leider van het “ Pieter Bast E.S.P. Quintet “ waarmee hij in oktober 2014 zijn eerste, onder eigen naam,  CD “Midnight Song”, uitbracht. In januari 2018 is de release van de tweede CD getiteld “La Condition Humaine”.

 In de afgelopen 30 jaar heeft hij aan tal van projecten zijn medewerking verleend en samengewerkt met gerenommeerde musici uit binnen – en buitenland (o.a. Kenny Wheeler, Eddie Bert, Urbie Green, Charlie Mariano, Eric Vloeimans, Bob Mintzer, Marnix Busstra, Fay Victor, Marjorie Barnes, Amina Figarova, Hugh Hopper, Paul van Kemenade, Enrico Pieranunzi, Luluk Purwanto en Mike Mainieri ) en concerten verzorgd in Europa, Canada, Afrika, Indonesië, India en het Midden Oosten.

Deze projecten zijn te beluisteren op ruim 40 CD ’s die in de afgelopen jaren zijn uitgebracht op diverse labels in binnen – en buitenland.

Hij wordt vaak in de pers omschreven als een melodische drummer die op subtiele wijze, stimulerend en gevarieerd begeleidend een perfecte balans heeft gevonden tussen ritmische vrijheid en swing.

Contacteer Pieter:

Website

E-mail

Lionel Beuvens

Lionel Beuvens

Docent Jazz Drums

Een korte bio volgt snel.

Contacteer Lionel

Email

Stéphane Galland

Stéphane Galland

Docent Jazz Drums, PhD student in de kunsten

Stéphane Galland werd geboren in een muzikale familie en kreeg zijn eerste drumstel toen hij drie jaar oud was. Hij besloot op negenjarige leeftijd lessen klassieke percussie te volgen aan het conservatorium van Hoei (België) en begon twee jaar later jazz te spelen met zijn collega-pianist Eric Legnini. Steeds op zoek naar nieuwe muzikale ervaringen, ontmoette hij Pierre Vandormael, Fabrizio Cassol en Michel Hatzigeorgiou.  Met de laatste twee vormde hij de band AKA MOON. De band, die meer dan 25 CD's opnam en wereldwijd optrad (Europa, Afrika, Azië, de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Amerika, India...), was een unieke en onschatbare bron van ontwikkeling en experiment met verschillende muzikale tradities.

In 2019 werd Stéphane Galland door het Franse tijdschrift "Batterie Magazine" geselecteerd als een van de top 10 drummers van 2018 wereldwijd. Galland componeerde drie stukken voor solo piano getiteld Jeux (1.Unisson, 2.Waves en 3.Transe) die in 2020 werden uitgebracht op Isil Bengi's album "Hikaye" op Fuga Libera. De laatste persoonlijke projecten van Stéphane Galland zijn Polar Dwarfs, een duet met Adriaan van de Velde (ook bekend als Pomrad) en The Gallands, een duet met zijn zoon Elvin Galland op keyboards. Zijn huidige samenwerkingen omvatten: Ibrahim Maalouf S3NS, SHIJIN, Keyvan Chemirani & the Rhythm Alchemy, Frank Woeste Pocket Rhapsody. Stéphane Galland doceert Master in drums, ritme en ensemble aan het KCB Koninklijk Conservatorium van Brussel en Antwerpen en wordt regelmatig uitgenodigd om wereldwijd seminaries en masterclasses te geven. Hij werkt  momenteel  aan een doctoraat over culturele wortels en interacties van hedendaags ritme in jazz.

Contacteer Stephane:

E-mail

Toelatingsproeven

Om je studie te beginnen aan het Koninklijk Conservatorium moet je slagen voor een artistieke toelatingsproef. Voor informatie over de toelatingsproeven - zoals data, de voor te bereiden programma’s, de inschrijvingsvoorwaarden/kosten en de module om in te schrijven - klik je op onderstaande foto.

Vragen?

Voor meer informatie over deze opleiding kan je terecht bij het studentensecretariaat. Je kan hen bereiken via secretariaat.kcb@ehb.be.